langs het hek

Jaarverslagen Groene Loper 2021

Begin 2022 is voor het eerst een algemene output meting uitgevoerd voor het jaarresultaat van de Groene Lopers. Alle Groene Lopers hebben een formulier ingevuld met daarop een aantal vragen. In deze rapportage worden de uitkomsten gedeeld en geanalyseerd. Omdat dit  het eerste jaar is dat de output meting uitgevoerd is, zijn sommige aantallen nu nog schattingen. De output meting van 2022 zal weer accurater zijn. Maar de cijfers liegen er niet om.
Veel leesplezier! 

Algemeen

De Groene Lopers in Twenterand, Almelo, Deventer, Vechtdal, Enschede, Zwolle, Kampen, Hof van Twente, Losser-Oldenzaal zijn actief geweest in 2021 met diverse acties. Groene Loper IJsseldelta sluit aan als er specifieke acties zijn zoals de jaarlijkse actie Mmmm, natuur om op te (vr)eten. In totaal zijn er 10 Groene Lopers in 2021.

De Groene Lopers zijn een succes als netwerk, als inspirator en als verbinder. Hoewel corona dwars heeft gezeten, bleek het voor veel inwoners wel een aanleiding om eens bewust naar de eigen omgeving te kijken. En daarmee aan de slag te gaan. Van de 10 lopers hebben 7 een kernteam/projectgroep waarmee alle acties van dat jaar worden uitgedacht en uitgevoerd. Ook zijn er bij 4 lopers werkgroepen die 1 specifieke actie in het jaar verzorgen. Er is veel gebeurd en daar kunnen we trots op zijn.
Dit alles is samengevoegd in een verslag die je hier kunt lezen.

fruitbomen en vlinderstruik in adoptiegroen
fruitbomen en vlinderstruik in adoptiegroen  -  Erik de Kruif

Resultaat jaarlijkse actie Mmm natuur om op te (vr)eten

Hapje voor mij, hapje voor jou

In 2021 is de jaarlijkse actie ‘Mmmm, natuur om op te (vr)eten’ georganiseerd. Ter verbetering van de biodiversiteit voerden de Groene Lopers campagne om eetbaar groen aan te planten. Eetbaar groen in de breedste zin van het woord, met de focus op eetbare struiken voor dieren en een beetje voor mensen. De lopers hebben zelf bepaald hoe ze dit eetbaar groen inzetten. De getallen spreken voor zich, ruim 11.000 eetbare struiken zijn aangeplant.

Dit alles is samengevoegd in een verslag die je hier kunt lezen.