GB OVP generatietuin wierden
Uitreiking OVP in Wierden - erik de kruif

Overijsselse Vrijwilligersprijs kleurt groen

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is dit jaar ook in een groene variant uitgereikt. In iedere gemeente van Overijssel werd één groene groep of groene vrijwilliger in het zonnetje gezet. De prijzen werden overhandigd door een lid van de Provinciiale Staten en een vertegenwoordiger van een van de groene organisaties. De vrijwilligers en vrijwilligersgroepen van o.a. IVN, SoortenNL, Landschap Overijssel, SBB, en NMO naast mooie woorden ook een sterappelboompje en ster-allium (sierui) uitgereikt. Voor even de ster in groen vrijwilligerswerk.

Samen staan deze 25 groene prijzen symbool voor het vele vrijwilligerswerk dat in Overijssel door duizenden vrijwilligers wordt uitgevoerd. Onze provincie wordt daar zichtbaar mooier van!

Getuigschrift...
Getuigschrift...  -  erik de kruif

OVP on tour

De OVP gaat coronaproof on tour! De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel. In iedere gemeente worden 4 prijzen uitgereikt, waarvan 1 groene. De winnaars van de groene prijzen zijn geselecteerd door de Groenbezig Jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de groene organisaties in Overijssel. Er is een mooie mix van prijzen voor Tellers, Vertellers, Herstellers en Bellers.

Onderstaande links zetten de meeste (groene) prijswinnaars op een rijtje.

Kloostergaarde Zenderen
Kloostergaarde Zenderen  -  erik de kruif

OVP on tour: de boodschap van de gedeputeerde Roy de Witte