cursus zeis 2016 maaien

Het redactieteam van Groenbezig stelt zich voor

Groenbezig heeft een redactieteam met vrijwilligers uit heel Overijssel, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Deze redactieleden ga je als groene vrijwilliger misschien wel tegenkomen in Overijssel. Ze zijn nieuwsgierig en willen jou en jouw vrijwilligerswerk voor het voetlicht brengen. In dit artikel stellen de redactieleden zich zelf voor. Heb je iets bijzonders, iets wat je graag wilt delen met andere groene vrijwilligers of belangstellenden? Neem dan contact op met het redactieteam.

Mariska

Ik ben Mariska Brouwer - van den Hoek, 42 jaar. Samen met mijn man, dochter (11) en zoon (9) woon ik in Zwolle. Hier is ook mijn liefde voor het groen langzaam opgebloeid. In eerder werk heb ik veel geschreven, vaak voor commerciële partijen. Nu gebruik ik die ervaring door in mijn vrije tijd voor Groenbezig op pad te gaan. Leuk om me te verdiepen in de groene organisaties en de groene vrijwilligers! Welk groen vrijwilligersinitiatief verdient volgens jou een mooi verhaal? Ik hoor het graag.

Mariska Brouwer
Mariska Brouwer

Nico

Ik ben Nico Kloek en wandel al meer dan 20 jaar met grote regelmaat. Mooie landschappen zien en genieten van de natuur. Dat leg ik graag zo mooi mogelijk vast. Ik wandel en fotografeer zowel in Nederland, in Europa als over de hele wereld.

Sinds de digitale fotografie heb ik een weblog met fotoverhalen om zo een impressie te geven van mijn beleving met reizen en wandelen. Sinds eind 2011 heb ik een eigen website. Met deze fotoverhalen probeer ik o.a. andere mensen enthousiast te maken voor al die gouden momenten die je in de natuur kunt beleven. Sinds enige tijd ben ik ook regelmatig op stap om foto-opdrachten te doen voor natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel, IJssellandschap, Gelders Landschap en Natuurmonumenten. De hoeveelheid jassen aan mijn kapstok neemt dan ook toe…

De combinatie foto’s en verhalen heeft me nu bij Groenbezig gebracht. Ik hoop hier bij te kunnen dragen aan doelstellingen van Groenbezig om mensen enthousiast te maken voor groen vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger ben ik verder onder meer actief bij de Vliegende Brigade die leuke kortdurende klussen uitvoert voor (zeldzame) dieren en planten in nood in Overijssel.

Nico Kloek
Nico Kloek

Marieke

Ik ben Marieke van den Brink-Oosterveen en 39 jaar oud, getrouwd met Jord en moeder van 4 kinderen. Ik werk als begeleidster bovenbouw op een school voor avontuurlijk leren in Loenen. Bij de gemeente Losser werk ik daarnaast als onderwijsspecialist duurzaamheid en sociaal cultureel werkster. Samen met mijn partner hebben wij de onderneming 'Natuurnomaden'. Voor Natuurnomaden en voor IVN Almelo ben ik bezig met het verbinden van natuur en mensen en lever een bijdrage aan natuureducatie in de gemeente Almelo. Jord houdt zich daarnaast nog bezig met de terugkeer van de wolf in het grensgebied (en de daarmee verbonden verhoging van de biodiversiteit en de acceptatie van grote wilde dieren). We gaan graag samen met onze camper op pad om de natuur op andere plekken te kunnen ontdekken.

Voor Groenbezig ga ik graag met vrijwilligers in gesprek en ben ik vooral nieuwsgierig naar de interne motivatie van de vrijwilligers.

Marieke van den Brink
Marieke van den Brink

Freek

Ik ben Freek Aberson en werk al 8 jaar als vrijwilliger voor Natuur en Milieu Overijssel als communicatieadviseur en webcontent medewerker. Binnen Groenbezig houd ik me bezig met de website, de structuur van Groenbezig. Ik ontvang en lees alle binnenkomende berichten. Met het redactieteam verdelen we (vervolgens) de berichten en maken we de interviews en de artikelen.

Als adviseur communicatie werk ik vanuit huis als zelfstandige.

Freek Aberson
Freek Aberson

Marjolein

Ik ben Marjolein van der Zee en ben 52 jaar. Ik woon samen met man en hond in het buitengebied van Enschede bij Lonneker. Onze straat komt uit op het oude vliegveld dat nu natuurgebied is. Ik heb het voorrecht daar elke ochtend te wandelen en te genieten van de veldleeuweriken, buizerds, fazanten en reeën.

We wonen hier nog maar net: zelf een houten huis ontworpen (passief en energieneutraal) met een groendak op de schuur en een wadi om het water op te vangen. Natuurlijk een bloemenweide en een groentetuin. Thuis is het groen dus wel georganiseerd, en het is tijd om buiten het erf te treden. Dat doe ik graag in de redactie van Groenbezig.

Van beroep ben ik freelance communicatieadviseur en redacteur. In de afgelopen jaren ben ik steeds meer opgeschoven naar het ruimtelijke en maatschappelijke. Mijn focus ligt nu op natuur, milieu en ruimtelijke kwaliteit. Ik denk dat er nog heel veel mensen te enthousiasmeren zijn om meer met groen te doen. Daar wil ik me graag voor inzetten.

Marjolein van der Zee
Marjolein van der Zee

Femke

Mijn naam is Femke van Stratum. Als communicatieadviseur schrijf ik graag en ben ik altijd op zoek naar mooie en interessante verhalen. Ik ben werkzaam als communicatieadviseur bij Hogeschool Saxion en run mijn eigen communicatiebedrijf, Van Stratum Communicatie. Als grote natuurliefhebber, met een passie voor duurzaamheid en milieu, ben ik betrokken bij het redactieteam van Groenbezig. Daarmee hoop ik bij te dragen aan het delen van de verhalen over de groene initiatieven in bijvoorbeeld de mooie regio Twente, waar ik woon en waar ik graag door de natuur struin.

Femke van Stratum
Femke van Stratum  -  femke

Hannelore

Ik ben Hannelore Borgers en woon in de provincie Groningen. Voor Groenbezig zorg ik ervoor dat de artikelen van het redactieteam niet allemaal tegelijk geplaatst worden.

Mijn missie als projectleider Educatie is om mensen, en dan met name kinderen, in contact te brengen met de natuur in hun directe omgeving. Want als je geen band hebt met de natuur, waarom zou je dan duurzaam handelen? Met mijn projecten probeer ik anderen met het groene denken en handelen te ‘enthousiasmeren’. En dat zij het dan weer even enthousiast als een olievlek doorgeven!

Hannelore Borger
Hannelore Borger

Erik

Ik ben Erik de Kruif en ik ondersteun vanuit Landschap Overijssel het redactieteam. Ik zorg voor de link tussen het redactieteam en de website en probeer de wensen te vertalen in realiteit.

Ik woon in Zwolle in een ecowijk en probeer daar in de gemeenschappelijk beheerde tuin ruimte te maken voor biodiversiteit. Veel aandacht dus voor bloemen, en ook is er een boomgaard aangelegd, staan er een insectenhotel en een takkenril voor egels en muizen.

Ik werk bij Landschap Overijssel op de afdeling Vrijwilligerswerk, waar we veel groene vrijwilligers een passende plek bieden om hun kwaliteit en passie op een goede manier in te zetten.

Erik de Kruif
Erik de Kruif  -  erik de kruif