Babybomenactie Deventer en Olst-Wijhe
Babybomen oogsten en uitdelen in Deventer en omstreken
In november en december 2023 organiseert De Ulebelt weer een Babybomenactie. In Deventer en omgeving worden jonge boompjes geoogst en gratis uitgedeeld. Je kunt je aanmelden om mee te helpen op een Oogstdag of om boompjes op te halen op een Uitdeeldag.
Jonge boompjes, oftewel zaailingen, staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet groot kunnen groeien. Daarom oogsten we ze en delen ze gratis uit op een Uitdeeldag. Zo krijgen ze een kansrijke plek om op te groeien.
Meehelpen bomen redden is lekker een dagje buiten zijn: goed voor je gezondheid en voor je humeur. Je leert leuke mensen kennen en je leert boomsoorten herkennen. Bovendien helpen we met deze actie bomen, beestjes, klimaat en biodiversiteit. Je gaat naar huis met een voldaan gevoel en je mag na afloop je eigen geoogste boompjes meenemen. Hoe leuk is dat, om je eigen babyboom te zien opgroeien?
Aanmelden Babybomenactie
De Uitdeeldagen zijn op zaterdagen 11 november en 16 december op de Ulebelt. Er zijn meerdere Oogstdagen. Aanmelden voor een Oogstdag of Uitdeeldag is noodzakelijk en kan via www.Ulebelt.nl/babybomenactie.
Inleveren boompjes
Ook kunnen er jonge boompjes worden aangeleverd, bij voorkeur inheemse soorten met een beetje wortelkluit. Dat kan op een Uitdeeldag tussen 9:30 en 10:30 uur. Bij twijfel of bij meer dan honderd boompjes, mail dan naar groeneloper@ulebelt.nl .
Een heg met korting
Inwoners van Olst-Wijhe die ruimte hebben voor een haag van minimaal 10 meter, kunnen een heg aanvragen via info@hoopheggen.nl. Zij kunnen in aanmerking komen voor plantmateriaal met 50 procent korting en vrijwilligers die helpen met aanplanten. Er is plek voor acht deelnemers.
10.000 bomen en struiken
De Ulebelt en stichting Hoopheggen trekken samen op in de Grote Vergroeningsactie Deventer en Olst-Wijhe. Samen willen ze dit jaar zorgen voor het verstrekken van 6.000 boompjes en 4.000 struiken. Dat is bij elkaar dus 10.000 stuks boompjes en struiken.
De vergroeningsacties worden mogelijk gemaakt door de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, de Stichting Goed Veur Mekare en Life Terra.