Balkontuin
Balkontuin
Terug naar overzicht

Balkonieren in Oldenzaal

Oldenzaal
Natuurbeleving

Balkonieren

Waan je op je eigen balkon op een tropische vakantie, ga er gezellig uit eten of pluk er verse kruiden voor je maaltijd. Door wat potten met bloeiende planten, groenten, klimmers of kruiden te vullen, wordt je balkon al snel een groene oase.

Balkonwedstrijd

In deze wedstrijd dagen we bewoners van twee appartementencomplexen in Oldenzaal uit hun balkon op te fleuren: het complex aan de Titus Brandsmastraat-Berkstraat en het complex aan de Johanna van Burenlaan.

Meedoen is niet moeilijk en levert al snel een gezellig balkon op. We helpen je op weg met:

  • - inspirerende uitleg;
  • - persoonlijk advies ;
  • - elke deelnemer een gratis plant

Win mooie prijzen

  • Een bollenveld twv €500,- voor het groenste complex.
  • Voor de groenste balkons: 2 x Groenbon van € 75 en 2 x Groenbon van € 50

Wat gaan we doen?

Op maandag 17 mei en dinsdag 26 mei komen we naar je toe. Deze avonden zet Corina, samen met collega's van Groei&Bloei Oldenzaal een partytent op voor de ingang van de beide complexen om je van persoonlijk advies te voorzien. Hoe maak je een onderhoudsarm groen balkon? Welke kruiden kun je in potten houden? Hoe houd je de hele zomer bloemen op je balkon?

Meedoen begint alvast met een gratis plant, haal die op bij de kraam.

ma 17 mei van 18.30 - 20.00 uur voor complex Johanna van Burenlaan: live persoonlijk advies

di 26 mei van 18.30- 20.00 uur voor complex Titus Brandsmastraat: live persoonlijk advies

De wedstrijd: maak foto's

jurering van de groenste balkons vindt plaats op basis van ingestuurde foto's. We zien natuurlijk graag hoe jij je balkon hebt omgetoverd tot jouw persoonlijk paradijsje. De eerste foto maak je bij aanvang. Bewaar die goed. De tweede foto maak je wanneer je volop geniet van je extra buitenkamer. Laat zien hoe groen je balkon is geworden. En wat doe je op je balkon? Eet je er? hangen de zomerkoninkjes blozend aan de plant? Of vinden we je in een hangmat in de schaduw van je beplanting? Beide digitale foto's stuur je voor 1 september op. De prijsuitreiking vindt plaats in de week vóór Burendag (zaterdag 25 september).

Daarnaast ontvangt het complex met de meeste deelnemers (Johanna van Burenlaan gaat de strijd aan met de complexen aan de Titus Brandsmastraat/Berkstraat) een bollenveld ter waarde van €500,-. Deze wordt in het najaar aangelegd.

Tips

informatieve linkjes:

20180123-Infoblad-Vergroen-je-balkon-klein.pdf (huisjeboompjebeter.nl)

Vergroen je balkon of dakterras | Huisje Boompje Beter

Groen balkon - Arnhem Klimaatbestendig

De beste balkonplanten voor elk soort balkon | Groen van bij Ons

Balkonieren hoeft niet veel te kosten. Veel mensen hebben nog wel potten over en ook tuinplanten kun je, als ze eenmaal flink groeien, scheuren en vermeerderen. Vraag eens in je omgeving wie er wat over heeft. Of zet een 'weggeeftafeltje' in je portiek (vermeld wel de naam van de tafelbeheerder).

balkontuin
balkontuin
balkontuin
balkontuin