NKL Aamsveen zon lucht
Aamsveen met mooie lucht - Nico Kloek
Terug naar overzicht

Cursus Ontstaan van het landschap van Overijssel

4 juni 2021
Dalfsen
Ruimtelijke ordening, Natuurkennis, Landschapsbeheer

Is het jou wel eens opgevallen hoe divers het landschap in Overijssel is? Maar waarom ziet het landschap er eigenlijk zo uit? Waarom is het landschap in onze provincie zo anders dan 30 kilometer verderop? Laat je inspireren tijdens de online cursus 'Het ontstaan van het landschap in Overijssel'.

Tijdens deze cursus, verspreid over drie dagdelen, word je duidelijk hoe het landschap zich in de loop der jaren heeft gevormd. We leggen je uit waarom het landschap in Overijssel er zo divers uitziet. Terwijl je luistert, teken je op een topografische kaart mee en zie je het Overijssel zoals je dat nu kent, op papier ontstaan. Met deze interactieve workshop krijg je meer inzicht in de oorsprong van het mooie en iconische landschap dat Overijssel kent.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontstaan van het landschap of groen erfgoed

Kerkje Diepenheim
Kerkje Diepenheim  -  Nico Kloek

Programma

Deze cursus bestaat uit drie verschillende online bijeenkomsten van 13:30 - 16:30 uur. Het programma van deze drie dagen is als volgt:

  • 4 juni: De natuur als landschapsarchitect (<800)
  • 11 juni: De middeleeuwse samenleving als landschapsarchitect (800-1850)
  • 18 juni: De economie als landschapsarchitect (1850-1900)

Let op: je schrijft je in één keer in voor de reeks van drie bijeenkomsten.

Informatie online workshops

Heb je nog niet eerder via Zoom deelgenomen aan een online bijeenkomst en wil je graag vooraf weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij bieden de mogelijkheid om een proefsessie ‘Zoom’ te volgen. Op deze manier ben je goed voorbereid, je weet hoe het programma Zoom werkt zodat jij je tijdens de bijeenkomst goed kunt concentreren op de stof.

Proef-sessie aanvragen?
Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@landschapoverijssel.nl en vermeld in het onderwerp de naam van de cursus en geef je telefoonnummer aan ons door.

Belangrijke informatie

  • De drie bijeenkomsten worden gehouden in kleinere groepen, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en overleg.
  • Benodigdheden: een computer, laptop (of redelijk formaat tablet) voorzien van camera en microfoon. Het volgen van de cursus via een smartphone is af te raden, omdat het beeld te klein is om alles goed te kunnen zien.
  • In de laatste week van mei ontvang je thuis per post het cursuspakket- en bijbehorende materialen. Vul daarom bij aanmelding je actuele adresgegevens in.
  • Je ontvangt per mail alle overige cursusinformatie en tevens een link waarmee je kunt deelnemen aan de cursus.
  • Je kunt tot uiterlijk zondag 30 mei inschrijven voor deze cursus, zodat er voldoende tijd is om cursuspakket naar je op te sturen.
  • Voor de gidsen van Landschap Overijssel geldt dat deze cursus hoort bij het opleidingsprofiel.