Stoepgroen buurtinitiatief
Groene Loper Zwolle
Terug naar overzicht

Groene Lopers Zwolle en Kampen helpen bij de financiering van buurtgroen

11 January 2023
Zwolle
Buurttuinonderhoud, Bomen planten, Financiering

Ondersteuning van de Groene Loper financiën

Buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit Zwolle en Kampen kunnen met ondersteuning van de Groene Loper financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 10 en 11 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomperkjes, geveltuinen, buurttuinen of een insectenhotel. Op 11 januari staat Groene Loper Kampen klaar om Kampenaren te helpen met de aanvraag, en op 12 januari kunnen Zwollenaren terecht bij Groene Loper Zwolle.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. In Zwolle en Kampen maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Daarom willen de Groene Lopers in beide steden nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!

Op spreekuur

Wil je als buurtinitiatief een aanvraag doen bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag? Dan kun je bij de Groene Loper van jouw gemeente terecht.

Gemeente Kampen: Maak via www.groeneloperkampen.nl/NLdoet een afspraak met het kernteam van Groene Loper Kampen. Zij helpen jou op woensdag 11 januari tussen 16.00 en 20.00 uur in de Bibliotheek van Kampen (Oudestraat 216) met het invullen van de benodigde formulieren. Ook kun je via het aanmeldformulier een digitale afspraak maken.

Gemeente Zwolle: Maak via www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet een afspraak met het kernteam van Groene Loper Zwolle. Zij helpen jou op donderdag 12 januari tussen 16.00 en 20.00 uur in het Earthship (Doepark Nooterhof, Goertjesweg 3) met het invullen van de benodigde formulieren. Ook kun je via het aanmeldformulier een digitale afspraak maken.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve bewoners voor de samenleving zijn.

Groene Lopers

In heel Overijssel maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Groene Lopers stimuleren, verbinden en versterken deze buurtinitiatieven, om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Het idee daarachter is dat mensen die een actieve rol hebben bij het ‘groen’ in hun directe omgeving, zorgzamer omgaan met natuur en landschap. De Groene Lopers worden ondersteund door de gemeentes en door provincie Overijssel (vanuit het programma Natuur voor Elkaar).

Meer weten over de Groene Lopers? Klik HIER