bosbadboek
Bosbadbox - Carin van de Ploeg

Bosbadbox, de natuur als gids

Onze wereld is drukker dan ooit. Veel mensen razen maar door tot ze erbij neervallen en verliezen zichzelf uit het oog. Gelukkig zijn er ook nog mensen die wél de rust weten te vinden. Vaak zijn dit mensen die van nature oog en gevoel hebben voor hun natuurlijke leefomgeving. Niet alleen zíen en voelen zij wat er in de natuur speelt, zij kennen ook de helende werking van een natuurlijke omgeving.

Eefje Ludwig is zo’n mens en heeft een opleiding tot gecertificeerd bosbadgids gevolgd.. Tevens is zij oprichter van “the Forest Bathing Circle”.

Zakboek, dagboek én kaartenset

De bosbadbox, uitgegeven door Uitgeverij Samsara, bestaat uit een box, een mooi en natuurlijk vormgegeven doosje, met een zakboek, een dagboek en een 30 delige kaartenset.

In het bosbadenzakboek (160 pagina’s) legt Eefje uit wát bosbaden is, hoe ze er toe gekomen is om de opleiding tot bosbadgids te gaan volgen en hoe je zelf – zonder poespas en zweverigheid- zelf van de helende werking van de natuur kunt profiteren. Niet alleen in het bos, maar overal buiten om je heen.

In het bosbadendagboek kun je je ervaringen opschrijven of tekenen.

mooi vormgegeven set
mooi vormgegeven set  -  Joyce  Zethof

Uitnodiging om de natuur te ervaren

De set van 30 inspiratiekaarten zijn uitnodigingen om de natuur om je heen écht te leren ervaren. “Hoor de stilte”” Proef de lucht” “Laat je dragen” “Kus de aarde”. Natuurlijk kun je de uitnodigingen letterlijk opvolgen, maar het kan je ook helpen om op een andere manier dan je gewoon bent, met de natuur te leren omgaan.

De bosbadbox is makkelijk mee te nemen in een rugzak en stevig uitgevoerd. De set is zo samengesteld om iedereen gelegenheid te geven om kennis te nemen van het bosbaden en zich erin te verdiepen.

Het bosbadbox-boekje
Het bosbadbox-boekje  -  Joyce  Zethof

Bosbadbox

Wie meer uit zijn of haar natuur wil halen, kan zijn of haar hart ophalen met de box, en mocht je met een bosbadsessie van Eefje meewillen of haar boeken of zelf bosbadgids willen worden, dan kun je contact opnemen via www.theforestbathingcircle.com

Kartonnen box met zakboek, dagboek en kaartenset, formaat: 22,1 x 16,0 x 5,6cm.
Tekst en foto’s: Eefje Ludwig
Omslagontwerp: Joyce Zethof,
Uitgeverij Samsara: www.samsarabooks.com, ISBN 9789493228689, € 24,90

De hele set in beeld
De hele set in beeld  -  Joyce  Zethof