De politiek in Deventer stelt Landje van Niets als voorbeeld
Ze zijn nog maar net bekomen van het winnen van de Hans Grotenhuisprijs of het volgende succes dient zich al weer aan. De gemeenteraad van Deventer heeft een motie aangenomen om te komen tot een natuurvriendelijker beheer van slootkanten, dit alles in het kader van de biodiversiteit.
In de discussie daarover in de gemeenteraad, werd de omgeving van het Landje van Niets als voorbeeld genoemd.
Groenbezig.nl wilde toch al een afsluitende stukje schrijven over de winnaar van de Hans Grotenhuisprijs, mooi om dat succes dan ook nog even mee te kunnen nemen.
Rietorchis
Ik praat met Jessica Boon, één van de initiatiefnemers van het Landje van Niets. Ze had op dat moment nog niet gehoord dat het Landje van Niets genoemd werd in het artikel in de Stentor over de aangenomen motie. Jessica vertelde dat de vrijwilligers van het Landje van Niets vier jaar geleden het beheer van de slootkant naast hun landje hebben overgenomen.
Jessica: “Er groeide weinig langs ‘onze slootkant’ In de verdere omgeving kwam bijvoorbeeld de rietorchis wel voor. Ons beheer heeft ertoe geleid dan binnen vijf jaar de rietorchis ook in de sloot naast ons landje bloeide". Natuurlijk bloeien er nu meerdere soorten en dat is goed voor vlinders en bijen.
De redactie van Groenbezig.nl is van mening dat de vrijwilligers trots mogen zijn op het feit dat hun werk langs de slootkant zo’n mooi vervolg krijgt in Deventer.
Hans Grotenhuisprijs
Nog even terug naar de prijs. Aan de prijs is een geldbedrag gekoppeld van € 300,- Ik vraag Jessica wat ze daarmee gaan doen? Jessica kan hierop nog geen antwoord geven omdat dit na de vakantie voorgelegd wordt aan de vrijwilligersgroep. Maar het is waarschijnlijk dat het geld besteed wordt aan gereedschap voor het Landje van Niets.
Groenbezig.nl sluit deze successtory van groen vrijwilligerswerk af met een korte foto impressie van het Land van Niets.