lo09286-4

EnHOe helpt kerstbomen de wereld uit

De Natuurwerkgroep EnHOe heeft afgelopen december geholpen bij een kerstboom-zaagdag. Vlak bij landgoed 't Holthuis konden mensen uit de omgeving zelf een boom zoeken en omzagen. Voor tien euro konden ze de boom meenemen; donateurs kregen de boom gratis mee naar huis. De vrijwilligers van de natuurwerkgroep hielpen met uitzoeken en ook met zagen en netjes transporteerbaar maken. Hun hulp werd zeer op prijs gesteld.

"Leuker in de natuur"

Het zoeken naar een kerstboom bleek een uitdagende onderneming. Want er staan er wel honderden, van anderhalf meter hoog tot wel vier meter hoog. "Ik ben hier met mijn hulptroepen", zegt een enthousiaste man terwijl hij naar zijn kinderen wijst en dat is leuker om hier te zoeken naar een kerstboom dan in een winkel".

Fijnspar maakt plaats voor Sleedoorn

Volgens Harry Koster van Landschap Overijssel waren de fijnsparren ziek en pasten ze ook niet in het beheer van het perceel. "We gaan er sleedoorns en meidoorns planten, want dat is beter voor de insecten. Daarom zijn de bomen verkocht. Het geld daarvan wordt gebruikt voor het omvormen van dit perceel."

Misschien wel voor herhaling vatbaar!