Hoopheggen jongeren
bomen planten met Hoopheggen

Meer bomen planten met Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu verplant in het winterseizoen jonge zaailingen voor klimaat en biodiversiteit. Van plekken waar ze niet welkom zijn of geen kans hebben, verhuizen ze naar plekken waar ze volwassen kunnen worden. In Overijssel zijn ruim 40.000 bomen en struiken aangevraagd door 84 plantlocaties. Maar meer is nodig om het landelijk doel van 1 miljoen bomen te behalen. Samen met vrijwilligers oogsten wij de overdadige boompjes om deze gratis weg te geven. Met het verplanten van bomen kan Overijssel goedkoper en sneller vergroend worden. En socialer want iedereen kan Meer Bomen Nu helpen. Oogstdagen zijn altijd leerzame en leuke buitendagen in de natuur.  Overijssel telt 4 bomenhubs (tijdelijke opslag van de jonge bomen) en al bijna 200 vrijwilligers. 

Help jij mee bomen planten in Overijssel?

Meer Bomen Nu verzamelt zaailingen in de natuur met vrijwilligers en geeft die gratis weg aan boeren en burgers die willen planten. Dit doen we voor het klimaat en meer biodiversiteit. Hoe meer mensen helpen, hoe meer bomen we kunnen planten en hoe groener Overijssel wordt.

Er staan al Overijsselse oogstdagen in de bomenplanner. De komende weken volgen nog veel meer oogstdagen waarbij iedereen de handen uit de mouwen kan steken voor klimaat en biodiversiteit. En er komen weggeefdagen waarop Overijsselaren gratis boompjes, stekken en struiken kunnen ophalen in een van de Bomenhubs. Help je een dagje mee? Dan krijg je als je wilt natuurlijk ook een boom of struik mee naar huis.

Meer Bomen Nu in actie
Meer Bomen Nu in actie  -  Lieke Geene

Oogstdag in Zwolle

Een maandje geleden heeft Hans van de Golfclub in Zwolle een oproepje gedaan. Er stonden namelijk behoorlijk wat zaailingen in de weg op de golfclub. Om ervoor te zorgen dat deze boompjes een tweede kans te krijgen heeft hij een oogst-event aangemaakt op de bomenplanner. Hij heeft onze vrijwilligers geweldig verzorgt met koffie, thee en zelfs snert als beloning. Zij hebben samen de geweldige prestatie van maar liefst 400 boompjes uitgestoken met 20 vrijwilligers. Een geweldige opkomst en een geweldige uitkomst! Lijkt het jou ook leuk om te helpen 1 miljoen bomen te planten. Meld je aan! Dan kan je in de hele provincie helpen, en ook binnenkort op de Golfclub.