110 bomen
Bollenplanten op Groene Burendag

Maak je straat groen tijdens Burendag

Woensdag 23 juni kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij het Oranjefonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens de Burendag op 25 september de straat en omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 20.00 uur corona-proof binnen te lopen bij de Creatieve Coöperatie aan de Grote Voort 8-10  te Zwolle. Het kernteam van de Groene Loper Zwolle helpt je bij het invullen van de benodigde formulieren en heeft een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van een biologisch bloembollenpakket. 

Ook andere Groene Lopers in Overijssel helpen je bij de aanvraag van een Groene Burendag. Zie onderaan dit bericht.

Een groene buurt

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op zaterdag 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en je samen met je buren iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen bij het Oranjefonds om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

bloemenlint
bloemenlint

Hulp bij je financiële aanvraag

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij het Oranjefonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt EN wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op woensdag 23 juni tussen 16.00 en 20.00 uur naar de Creatieve Coöperatie, Grote Voort 8-10 te Zwolle. Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat klaar met laptops, soep en een drankje om samen met jou de aanvraag in te vullen. Uiteraard corona-proof... Meld je daarom aan bovenstaande blauwe knop.

Buurt aan de slag in adoptietuin
Buurt aan de slag in adoptietuin  -  Arjan Broer

Aantrekkelijk bloembollenpakket via Groene Loper Zwolle

Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, kunnen gebruik maken van een zeer aantrekkelijke aanbieding. De Groene Loper heeft verschillende biologische bloembollenpakketten geregeld. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en fleuren in het vroege voorjaar je straat op. Wil jouw initiatief biologische bloembollen aanvragen, kom dan naar de Creatieve Coöperatie! Er zijn verschillende bloembollenpakketten: o.a. een pakket bestaande uit 900 bloembollen voor 140 euro (de winkelwaarde is ruim het dubbele). Ook is het mogelijk kleinere pakketten te bestellen bestaande uit 740, 440 of 225 bloembollen. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.

Groene Loper Zwolle

De groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Zo dragen we met zijn alle bij aan een mooiere natuur in en om Zwolle.

Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel).

Groene Burendag ook bij andere Groene Lopers

Ook bij andere Groene Lopers in Overijssel kun je geholpen worden bij de aanvraag voor een Groene Burendag.

  • Kampen op 15 juni
  • Oldenzaal 17 juni
  • Losser 23 juni
  • Hof van Twente (Goor) op 23 juni
  • Enschede op 24 juni

Rechtstreekse linken vind je hieronder.
Let op de lokale nieuwsberichten voor de mogelijkheden in jouw omgeving.

Meer informatie over Groene Burendag in Kampen

De informatieavond in Kampen is / was op 15 juni. Wil je alsnog meedoen aan Groene Burendag in Kampen, klik dan op de volgende link.
In de lokale media was het uitgebreid aan de orde. Klik op onderstaande blauwe knop...

Wil je een Groene Burendag in Losser, Oldenaal, Enschede of Hof van Twente? Of wil je een Burendag in je eigen woonplaats of liever zelf een Groene Burendag organiseren? Lees dan nog even verder...

Groene Burendag Hof van Twente

In de hof van Twente organiseren we op woensdag 23 juni een inloopspreekuur met ondersteuning van de groene loper hof van Twente tussen 19.00 uur en 21.00 uur

Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door te mailen naar Alexandra Het inloopspreekuur vindt plaats bij de Stadslandbouw in Goor, Kerkstraat 123D (achter Avia tankstation) Je ontvangt een bevestiging en tijd voor 23 juni na aanmelding per mail

(Groene Loop Hof van Twente heeft overigens geen aantrekkelijke aanbieding met een bloembollenpakket)

Zelf een Groene Burendag organiseren?

Je kan natuurlijk ook zelf een Groene Burendag organiseren. Meld je buurt aan (minstens 5 buren) en ga naar de site van Oranjefonds Burendag, en meld je aan.

KLIK HIER voor zelf een Groene Burendag organiseren