vechtstreek-natuur-plaatsen-bank

Picknick-set voor de Vlindertuin in de Kinderboerderij Ommen

Zaterdag is met vereende krachten een picknickset, bestaande uit twee zeer solide banken en een tafel geplaatst in de vlindertuin van de Kinderboerderij Ommen. De kinderboerderij gaat op 1 juli weer open.

een mooie herinnering

Zaterdag is met vereende krachten een picknickset, bestaande uit twee zeer solide banken en een tafel geplaatst in de vlindertuin van de Kinderboerderij Ommen. De set van 4,5 cm massief eiken is gemaakt door Scannjuta (Wilko van Burken en zijn zoon) uit Hoge Hexel. Zij hielpen mee de set te plaatsen samen met enkele (bestuurs-) leden van de Vechtstreek.

De picknickset is ter nagedachtenis aan de in januari 2019 overleden oud-penningmeester van de vereniging, die de natuur in het algemeen en de Vechtstreek in het bijzonder een warm hart toedroeg. Op een van de banken komt een gedenkplaatje aan hem.

De vlindertuin is een initiatief van De Vechtstreek en met name bestuurslid Henk Ruiter heeft veel tijd en energie gestoken in het realiseren ervan. Inmiddels is de vlindertuin volgroeid en zijn er op zomerse dagen talloze vlindersoorten te vinden. Bezoekers kunnen daar straks in alle rust genieten van de kleuren en geuren van de bloemen en planten en natuurlijk van de vele soorten vlinders.