groep-alerdinck-4

Start landgoedwerkgroep Alerdinck

Vorige week vrijdagochtend onder een stralend zonnetje is de nieuwe werkgroep op Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem (bij Heino) van start gegaan. Tien man en vrouw sterk hebben de rododendrons aan de gracht terug gezet. De struiken hadden enorm te leiden gehad onder de droge zomer. Op deze manier hopen we dat ze weer goed uitlopen en binnen een jaar of drie weer een prachtig groen bolwerk vormen waar veel vogels in kunnen nestelen.

Later in het jaar wordt er ook gewerkt in bossen, lanen, de fruitboomgaard en het parkgedeelte.

Op Den Alerdinck wil men graag in het beheer meer doen voor biodiversiteit en cultuurhistorisch beheer. Door vrijwilligers samen te laten werken met de beheerder hopen we niet alleen dat mogelijk te maken maar gelijk ook meer mensen, ook bezoekers de kans te geven van dit landgoed te genieten. En dat laatste is vandaag zeker al gelukt. Aan het eind van de ochtend stond niet alleen de zon te stralen, maar ook de eigenaar Wouter Koning en de vrijwilligers zelf stonden te stralen.

Wil jij ook op vrijdagochtend komen helpen op Den Alerdinck? Neem dan contact op met Carin de Cloe 0529-408407 of carin.decloe@landschapoverijssel.nl om jouw mogelijkheden te bespreken.