Stills Jessica Boon 2
Jessica Boon

Stem op het mooiste natuurinitiatief van Overijssel

Wie verdient de Hans Grotenhuisprijs 2024 en mag zich het mooiste natuurinitiatief van Overijssel noemen? Stem nu op jouw favoriet!

Over de Hans Grotenhuisprijs

De Hans Grotenhuisprijs een prijs voor natuurinitiatieven. Dat zijn groepen met natuurliefhebbers die samen op vrijwillige basis de zorg voor natuur en landschap in de buurt oppakken. Natuur en Milieu Overijssel moedigt natuurinitiatieven aan en reikt elke paar jaar de Hans Grotenhuisprijs uit voor het mooiste natuurinitiatief van Overijssel. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van € 300 en ontvangt de bokaal, ontworpen door kunstenaar Pim van Sprang.

Benieuwd naar de winnaar van 2024?

Kom dan naar het Groenbezig Festival op vrijdag 5 juli! De vorige winnaars, Harm Piek en zijn Noabers van Zudert, geven de bokaal door.

Wat zijn de genomineerden?

Maarten Houtsma –
Vrijwilligersgroep Vreugderijkerwaard

Dit is de Vreugderijkerwaard, een stukje bijzondere natuur vlakbij de stad Zwolle. Maarten Houtsma stuurt een grote groep vrijwilligers aan die met veel enthousiasme bezoekers rondleiden en samen de handen uit de mouwen steken voor de bijzondere planten en dieren.

Jauke Klein - Stichting Marke Twekkelo

Dit zijn de natuurgronden van stichting Marke Twekkelo, een buurtschap tussen Enschede en Hengelo. Jauke Klein en de noabers, buurtbewoners, zorgen samen voor het aanplanten van bos, een voedselbos en het realiseren wandelpaden. Het uitgangspunt: de natuur die hier is, die blijft.

André Bus – Stichting Grensvisie Blesdijke Paasloo

De dorpen Blesdijke en Paasloo liggen aan grens van Overijssel en Friesland. André Bus geeft hier al jaren samen met bewoners, lokale agrariërs en bedrijven een stem aan een uniek stukje Nederlandse geschiedenis. Zo houden zij zich bezig met de aanleg van poelen en beheren zij houtwallen van meer dan 500 jaar oud.

Jessica Boon – Bewonersgroep Landje van Niets

Dit is het Landje van Niets, een buurtproject middenin de wijk Deventer Vijfhoek. Het zijn drie voormalige braakliggende weilandjes die zijn omgevormd tot natuur. Jessica Boon en haar buren zaaien bloemen in, buurtkinderen tellen vlinders en samen zorgen ze voor de schaapskudde.