vluchtelingen

NLdoet vluchtelingen en ambtenaren aan de slag in weer en wind

Afgelopen zaterdag heeft een groepje vluchtelingen met een aantal vrijwilligers bij st. IJssellandschap een bosperceel ingeplant in Lettele. En dat terwijl het echt ‘nederlands’ weer was.

Vluchtelingen Lettele

Met in de wind flapperende poncho’s en op geleende rubberen laarzen ging een kleine 20 man en vrouw de blubber in om te planten. Voor de deelnemers van vluchtelingenwerk was het een voorproefje op hun groene inburgering (vrijwillig) dat begin april begint. Gezien het weer stelde de organisatie voor het planten af te blazen en binnen gezellig koffie te drinken met de vluchtelingen. Dat koffie drinken werd uiteraard gedaan,….. vooral nadat de klus met veel plezier geklaard was.

Wat ons betreft zijn ze al geslaagd met inburgeren; ze laten zich niet tegenhouden door een beetje regen of wind en het was erg gezellig!

Ook als mentor aan de slag?

Lijkt het je leuk om met deze groep regelmatig om maandagochtendend buiten aan de slag te gaan rondom Deventer? Meld je aan als vrijwillig begeleider via deze link

Gemeente Twenterand

In de gemeente Twenterand werden de handen uit de mouwen gestoken door wethouders en ambtenaren. Die moesten hard aan de slag met het maken van insecten hotels in het kader van NL-doet met als thema Nederland zoemt. In Twenterand zoemde de boormachines er op los!

Onder de leiding van de buitenploeg van de gemeente brachten de wethouders en ambtenaren het interieur voor insecten aan in de houten boerderijen die al eerder waren getimmerd door vrijwilligers van Landschap Overijssel.

Michiel Poolman, ecoloog bij Landschap Overijssel had de week ervoor de buitenploeg al veel verteld over insecten en hoe je in je werk daar iets extra’s voor kunt doen zonder dat het al te veel extra geld of moeite kost.

Verenigingen, scholen en burgers mochten plekken aandragen waar zij graag een klein insectenhotel zouden zien hangen. Medewerkers van de gemeente bekijken in de komende tijd of deze geschikt zijn.

Als je dan geluk hebt krijg men daar dus een insectenhotel aan de muur waarvoor misschien wel jouw wethouder niet alleen zijn handen uit de mouwen heeft gestoken, maar letterlijk met zijn vingers in de klei heeft gezeten. En dan maar afwachten of de metselbijen en behangersbijen ook hun werk gaan doen!