boomfeestdag Vechtdal2

Boomfeestdag 2020: minder feest maar meer bomen!

De Provincie Overijssel wil inwoners inspireren om meer bomen te planten en geeft ze cadeau aan bewonersinitiatieven. Het streven is maar liefst 1.100.000 bomen; voor elke inwoner één. Alle Groene Lopers in de provincie helpen bij het verdelen van de bomen.

Elke Groene Loper kreeg 110 bomen te vergeven. Natuurlijk gaat het daadwerkelijke uitgeven overal net een beetje anders omdat elke gemeente een eigen Covid-19-beleid heeft. Wat met veel reuring en vieringen gepaard had moeten gaan, gebeurt nu op afstand of met een organisatorische omweg. Maar de bomen gaan de grond in en daar gaat het om. Op www.iedereeneenboom.nl kun je de bomenteller volgen. Op naar de 1,1 miljoen!

In Zwolle lukte het om 27 bewonersinitiatieven van de grond te krijgen. Een appelboom, berk, wintereik of walnoot. Heel toepasselijk konden ze worden opgehaald bij het Nooterhof. En straks zie je ze terug op straat, in een buurttuin, op de sportclub of op het schoolplein.
In Zwolle lukte het om 27 bewonersinitiatieven van de grond te krijgen. Een appelboom, berk, wintereik of walnoot. Heel toepasselijk konden ze worden opgehaald bij het Nooterhof. En straks zie je ze terug op straat, in een buurttuin, op de sportclub of op het schoolplein.  -  foto: Arjan Boer
In Hof van Twente worden de bomen uitgeleverd door een speciaal hiervoor geformeerde boomwerkgroep. Daar komen de bomen bijvoorbeeld bij een stadslandbouwproject in Goor, in een buurtboomgaard en bij een aantal scholen. Geen feest of activiteiten op verordening van de gemeente Hof van Twente, maar zegt Ina van de Riet van Groene Loper Hof van Twente: “De bomen gaan de grond in! Er is beweging en we komen steeds een stapje verder met stedelijke vergroening en biodiversiteit.” De Groene Loper had zelf ook nog een actie op boomfeestdag: alle negen basisscholen in de gemeente kregen een fruitboom. Helaas geen leuke activiteiten voor de schoolkinderen, maar dat halen ze vast nog wel in.
In Hof van Twente worden de bomen uitgeleverd door een speciaal hiervoor geformeerde boomwerkgroep. Daar komen de bomen bijvoorbeeld bij een stadslandbouwproject in Goor, in een buurtboomgaard en bij een aantal scholen. Geen feest of activiteiten op verordening van de gemeente Hof van Twente, maar zegt Ina van de Riet van Groene Loper Hof van Twente: “De bomen gaan de grond in! Er is beweging en we komen steeds een stapje verder met stedelijke vergroening en biodiversiteit.” De Groene Loper had zelf ook nog een actie op boomfeestdag: alle negen basisscholen in de gemeente kregen een fruitboom. Helaas geen leuke activiteiten voor de schoolkinderen, maar dat halen ze vast nog wel in.  -  foto: Liesbeth de Boer-Baars
En de Groene Loper in het Vechtdal
En de Groene Loper in het Vechtdal  -  foto: Groene Loper Vechtdal
In Oldenzaal zijn er 168 bomen uitgedeeld aan 16 initiatieven. 110 van de provincie en de gemeente deed er nog 58 bij vanwege de grote belangstelling. Op de foto Theo von Pieckartz van de Groene Loper Oldenzaal tussen de wethouders.
In Oldenzaal zijn er 168 bomen uitgedeeld aan 16 initiatieven. 110 van de provincie en de gemeente deed er nog 58 bij vanwege de grote belangstelling. Op de foto Theo von Pieckartz van de Groene Loper Oldenzaal tussen de wethouders.  -  foto: Twente fm