Geveltuinen ZoGroen: Winnaars van een ‘Zo Groene straat’ zijn bekend!

Geveltuinen ZoGroen: Winnaars van een ‘Zo Groene straat’ zijn bekend!

Afgelopen maand hebben bewoners van maar liefst 40 straten zich aangemeld om zelf geveltuinen aan te leggen of om kans te maken op een van de tien gratis ‘groene straten’ van Zo Groen. De Groene Loper Enschede heeft samen met wijkbeheerders uit al deze aanmeldingen 10 straten gekozen die binnenkort een geveltuin cadeau krijgen. De buurt wordt hiermee niet alleen kleurrijker, maar het groen helpt ook de natuur in de stad een handje.

 

De winnende straten zijn de Pyrmontstraat/Emmastraat, Brinkstraat, Begoniastraat en een deel van de Pathmossingel in het centrum. De Tubantiastraat/Grevestraat/Rigtersweg, de Weegschaalstraat/Regulusstraat, de G.J. van Heekstraat en Dr. De Visserstraat in Enschede Noord. En tot slot de Usselerweg en Dennenweg in Enschede West. De winnaars zijn geselecteerd op basis van de mate van verstening in de straat, het aantal deelnemers in de straat en de motivatie van de deelnemers om de straat te vergroenen.

“Onze straat is een en al steen, dat is ongezellig en erg heet in de zomer. We hebben bijna geen insecten en vogels in de straat, maar in onze achtertuinen wel. Het zou fijn zijn, als ook de voorkant gevuld was met mooi groen”, zo geven bewoners van de Weegschaalstraat aan.

De Pyrmontstraat en Emmastraat in de wijk Horstlanden Veldkamp werden afgelopen maand al uitgeroepen tot eerste winnende straat. In deze straten hebben deelnemende bewoners inmiddels een groene gevel met kleurrijke bloeiers. De Usselerweg en Dennenweg zijn op dit moment in aanleg.

Wil jij jouw straat of gevel ook Zo Groen maken? Meld je snel aan op www.groenblauwenschede.nl/zogroen. De wijkbeheerder neemt dan contact met je op om samen de mogelijkheden te bekijken.