Vijf Groenbezig Herfsttips 2019

De dagen worden koeler, de astronomische herfst (het moment dat de dag net zo lang is als de nacht) is 23 september begonnen. En de eerste herfststormen worden al aangekondigd.. Hoog tijd dus voor de vijf Groenbezig Herfsttips!

Vijf Groenbezig herfsttips

De dagen worden koeler, de astronomische herfst (het moment dat de dag net zo lang is als de nacht) is 23 september begonnen. En de eerste herfststormen worden al aangekondigd.. Hoog tijd dus voor de vijf Groenbezig Herfsttips!

  1. Hoewel paddenstoelen het hele jaar voorkomen, is de herfst toch bij uitstek dé tijd om paddenstoelen te bekijken en te bewonderen. Dus hup die wandelschoenen aan en lekker op zondag het bos in.
  2. Bezoek een activiteit in het kader van de Nacht van de Nacht op 26 oktober 2019. www.nachtvandenacht.nl . Geniet van alles wat het donker te bieden heeft.
  3. Bij het woord ‘uilen’ denk je in eerste instanties aan vogels, maar uiltjes zijn ook nachtvlinders. Ga eens na de schemering op zoek naar deze mooie fascinerende insecten: via de site www.vlinderstichting.nl (in de zoekfunctie “nachtvlinders zoeken” intypen) is het niet moeilijk om ze te herkennen en ze te lokken met een wit laken, een lamp of met zelfgemaakte stroop.
  4. Meld je aan op de site www.naturetoday.com en blijf zo op de hoogte van de natuur in Nederland.
  5. Op 2 november 2019 organiseert Landschap Overijssel voor de 19e keer de Natuurwerkdag. Tijdens deze dag –die dit jaar in het teken van biodiversiteit staat- kun je je handen uit de mouwen steken om de natuur een handje te helpen. Maak een uilenkast of ga wilgenknotten. Vind je het leuker om (fruit)bomen te planten, dat kan ook! Kijk op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!