GB OVP borne kloostergaarde
prijswinnaar 2021

Nomineer jouw groep voor de Groene Overijsselse Vrijwilligersprijs

Vanaf eind november wordt de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt. Per gemeente worden 4 vrijwilligers (-groepen) in het zonnetje gezet, waarvan één prijs per gemeente specifiek voor groene vrijwilligers. We zetten zo namens heel Overijssel het vrijwilligerswerk in het zonnetje en bedanken we vrijwilligers voor hun inzet.

Via Groenbezig bedanken gemeenten, provincie en groene organisaties op deze manier de groene vrijwilligers Overijssel.

certificaat OVP 2021
certificaat OVP 2021  -  Erik de Kruif

Wie verdient dit jaar de groene Overijsselse Vrijwilligersprijs?

Zet jouw groep zich al jaren in voor het behoud van een natuurgebied of voor schonere rivieren? Of als gastdocent op basisscholen voor bijvoorbeeld bijen of groene schoolpleinen? Is jouw groene buurtinitiatief de allermooiste in de stad? Is die ene gids dé persoon die anderen vol passie mee kan nemen in de verhalen over paddenstoelen? Hebben jouw vrijwilligers een groot duurzaam hart? En vind jij dat die vrijwilliger(s) daarom in het zonnetje gezet mogen worden?

Dan hebben we jou nodig om die vrijwilligers te nomineren voor de groene Overijsselse Vrijwilligersprijs. Omdat jij als geen ander weet wie zich in jouw organisatie / afdeling / werkgroep met hart en ziel inzet voor de natuur.

Iedere (groene) vrijwilligersgroep of buurtinitiatief kan genomineerd worden voor deze prijs
Iedere (groene) vrijwilligersgroep of buurtinitiatief kan genomineerd worden voor deze prijs

Iedere groene groep kan genomineerd worden

We hebben geen vast profiel van de winnaars. We worden graag verrast worden met inzendingen. We streven naar diversiteit in leeftijd, man/vrouw (en ook anders), soort werkzaamheden, kort of lang vrijwilliger, en meer. We proberen een zo breed mogelijk pallet aan groene vrijwilligers te laten zien, van monitoring tot groen-in-de-zorg vrijwilligers, en van educatie, gidswerk tot landschapsbeheervrijwilligers.

Sommige vrijwilligers zetten zich wellicht gemeente overstijgend in: prima! Geef dan op het formulier aan in welke gemeenten ze zich inzetten. Zolang ze zich maar vrijwillig inzetten voor natuur, landschap, een groene buurt, biodiversiteit, klimaatadaptatie, (groen) erfgoed, duurzaamheid (of een combinatie daarvan) in Overijssel.

Ook soortengroepen kunnen genomineerd worden
Ook soortengroepen kunnen genomineerd worden  -  Nico Kloek

Deadline

De eerste selectie wordt begin september gemaakt. Dit doen we in klein comité met afgevaardigden van de Groenbezig organisaties. Stuur daarom uiterlijk woensdag 31 augustus jouw inzending in. De prijzen worden eind november - begin december bekend gemaakt .

Mochten er vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen.

Nomineer jouw initiatief of vrijwilliger met behulp van onderstaande knop