NK-zeismaaien-Elspeet-2018-1
NK maaien in 2018

Op zoek naar de ware zeis-kampioenen

Op het NK Maaien met de zeis zijn wij op zoek gegaan naar de ware zeiskampioenen van Nederland. Het Nationaal Kampioenschap was dit jaar op 28 augustus nabij Buitenpost. Een 15-tal dames en heren teams streden om de 'gouden strekel', de prijs voor het beste team.

Team Friesland 1 en de dames uit Groningen werden respectievelijk heren- en dameskampioen.

maaien met de zeis biedt cursussen aan
maaien met de zeis biedt cursussen aan  -  Maaien met de zeis.nl

Oud én nieuw ambacht

Het maaien met de zeis is niet alleen een oud ambacht. In het moderne natuurbeheer bewijst de zeis goede diensten. Je kunt er heel gericht mee maaien, bijvoorbeeld om bijzondere bloemen heen, en het maaisel kan goed afgevoerd worden. Het is bovendien, goedkoop, duurzaam en CO2-neutraal!

Er deden dit jaar 15 teams uit diverse provincies mee en ook werden er ter plekke enkele teams gevormd uit ervaren maaiers. Het enthousiasme van de deelnemers is elk jaar groot. Ze stralen liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit. Voorafgaand aan de wedstrijd worden de bladen van de zeis vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan.

Maaien met de zeis voor vrouwen én mannen
Maaien met de zeis voor vrouwen én mannen  -  Landschapsbeheer Flevoland

Kampioenschap haakte aan bij Brommels-festijn

Brommels! betekent gratis bramen plukken in boerenland en tal van andere activiteiten. Voor jong en ouder, voor elk wat wils. Het NK Maaien met de zeis past daar goed bij.

Op maaienmetdezeis.nl vindt u alle informatie over het maaien met de zeis, over het kampioenschap en over de zeiscursus die in diverse provincies wordt gegeven.

demonstraties maaien en haren
demonstraties maaien en haren  -  erik de kruif