IMG_20210319_104517_lente01

Zo geniet je extra van de lente: 5x wandelapps

De beste manier om volop van de lente te genieten? Kom naar buiten! Want de lente is hét seizoen waarin er buiten weer veel nieuws te beleven is. Het zonnetje, de fluitende vogels en vooral de ontwakende natuur. Al wandelend ontdek je het nieuwe frisse groen en de fijne voorjaarsbloeiers die zich weer laten zien. En heb je zin om weer eens wat verder te kijken dan het dagelijkse rondje in de buurt van je huis? Kies dan voor een wandelapp. Met een route uit zo'n app beleef je nieuwe wandelavonturen zonder te verdwalen. Maak je route compleet met een horecastop onderweg. Onder het genot van een kopje koffie of thee met appeltaart even uitrusten bij een van de horecagelegenheden langs de route van jouw keuze. Groenbezig helpt je op weg en geeft je alvast een overzicht met 5 handige wandelapps.

1. Wandelen in Overijssel

In deze app vind je 138 routes verspreid in Overijssel. De app is een initiatief van Landschap Overijssel en leidt je door landelijk en cultuurhistorisch gebied over terreinen van zowel Landschap Overijssel zelf als van andere terreineigenaren. Eenmaal onderweg biedt de app extra begeleiding in de vorm van interessante achtergrondinformatie of leuke weetjes over de locatie waar je loopt.
Downloaden voor iPhone // Downloaden voor Android

2. IVN Routes

Deze app van IVN biedt zowel wandel- als fietsroutes door heel Nederland. In totaal staan er zo'n 350 routes in de app. Ga je op pad in Overijssel, dan heb je de keuze uit ongeveer 25 routes. De routes vormen een bundel van mooie plekken en bijzondere verhalen uit de buurt en zijn vooral gemaakt door lokale vrijwilligers van IVN.
Meer informatie en downloaden >

Voorjaarsbloeier: slanke sleutelbloem
Voorjaarsbloeier: slanke sleutelbloem  -  Erik de Kruif

3. WandelZapp

Het aanbod van de WandelZapp bestaat uit meer dan 1000 wandelingen door heel Nederland. Je vindt er ook de Trage Tochten (voor liefhebbers van onverhard wandelen) en Groene Wissels (rondwandelingen vanaf een trein- of busstation). De eerste wandeling van deze app is gratis, daarna zijn er kosten aan verbonden. Je hebt de keuze uit een betaling per route of een abonnement voor onbeperkte toegang.
De app downloaden >

voorjaarsbloeier: bosanemoon
voorjaarsbloeier: bosanemoon  -  Nico Kloek

4. Natuur Routes

In de app van Natuurmonumenten vind je niet alleen wandelroutes, maar ook fiets- en kanoroutes. Voor leden van Natuurmonumenten is het gebruik van de app gratis. Ben je geen lid? Ook dan kan je de app gratis proberen. Mocht je het gebruik en de route waarderen, dan kan je altijd nog kiezen voor een vrijwillige bijdrage als bedankje.
Meer informatie en downloaden >

5. Komoot

Deze app richt zich op het beleven van outdoor avonturen in Nederland en in andere landen. Ook als je bijvoorbeeld een meerdaagse wandeltocht wilt maken, vind je hier bijpassende routes. Het gebruik voor de eerste regio die je kiest is gratis. Zodra je routes uit andere regio's wilt gebruiken, zijn hier kosten aan verbonden. En heb je zelf een (off road) route die het delen waard is? Dan kan je deze via je eigen account toevoegen.
Downloaden voor iPhone // Downloaden voor Android

Jouw lente-ervaring

En, zit er wat voor je bij? Hoogste tijd om lekker naar buiten te gaan! Dus zorg voor een opgeladen mobiele telefoon, download vooraf alvast je route naar keuze en kies alvast wat lekkers van de menukaart van die ene horecagelegenheid onderweg. En ga dan lekker op pad, genieten van al het moois wat de lente te bieden heeft.

Wat zijn jouw ervaringen met deze wandelapps? Heb je nog andere suggesties? Laat het ons weten! Dat kan bijvoorbeeld via Facebook of Instagram, vul dan je bericht aan met #groenbezigindelente.

Lekker wandelen in de lente
Lekker wandelen in de lente