Bijna 1.600 deelnemers Natuurwerkdag 2019!

Bijna 1.600 deelnemers Natuurwerkdag 2019!

Landschap Overijssel organiseerde dit jaar voor de 19e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Op 50 locaties in het groen waren 1.587 enthousiaste vrijwilligers aan de slag. Zo werden op de Lemelerberg en bij natuurgebied Beerze boompjes uitgestoken om de heide meer ruimte te geven. Op veel plekken zijn wilgen geknot zoals in Beleefbos Weusthag in Hengelo, op de Zonnehorst in Punthorst en op het groene schoolplein in Stadshagen Zwolle. Ook zijn verschillende natuurspeelplekken onderhouden en voedselbossen geplant.

Bijna 600 jonge groene vrijwilligers!
Veel kluslocaties waren ook geschikt voor kids en jongeren. Zoals Scouting Het Twentse Ros bij Almelo, waar jongeren bramen langs de paden verwijderden en nieuwe houtwallen hebben aangelegd voor vogels en kleine dieren. Bij landgoed Duivelshof tussen Losser en De Lutte werden jongeren ingezet bij het verwijderen van vliegdennetjes en berken. En op landgoed Windesheim onder Zwolle konden kinderen helpen bij het snoeien van griend, een veld met ‘mini-knotwilgen’. Dit jaar deden maar liefst 595 jongeren mee aan de Natuurwerkdag in Overijssel.

Groene inburgering
Een bijzondere locatie dit jaar was de Oude IJssel bij Deventer. Daar ging een groep enthousiaste vluchtelingen samen met andere vrijwilligers aan de slag met het knotten van wilgen in het kader van een ‘groene inburgering’.

Natuurwerkdag 2019
Natuurwerkdag 2019