reestlopers

Gezond sportief wandelen met de Reestlopers!

Woensdag 3 april jl. werd het driejarig bestaan van de wandelgroep  de “Reestlopers” gevierd

De Reestlopers wandelen elke woensdag met start en finishlocatie  “De Wheem”, het bezoekerscentrum van Overijssels Landschap in Oud Avereest of vanuit het MFC het Trefpunt in Balkbrug. Gevierd met koffie en gebak.

Wandelen in sportief en lager tempo

Geen vereniging, geen club, maar een vrijblijvende groep die om 09.30 van start gaat en wie er is gaat mee. Na afloop samen gezellig koffiedrinken en sociaal contact. De groep telt ca 20 personen, senioren dames en heren van achter in de vijftig tot ca 80 jaar, waarvan er meestal tussen de 8 en 15 personen meedoen. Wel redelijk sportief wandelen. Twee uur en de afstand is tussen ca 8 tot 10 km. En wie dit te lang vindt of het tempo wat te hoog vindt kan meegaan met een gedeelte van de groep die ca 5 tot 6 km wandelt in een lager tempo. Er wordt met alle weersgesteldheden gewandeld, extreme situaties daargelaten. Geen deelnamegelden dank zij de medewerking van Overijssels Landschap en het Trefpunt; slechts de koffie wordt betaald.

Het mooie Reestdal biedt zoveel wandelmogelijkheden dat er steeds weer nieuwe routes mogelijk zijn. Voor de afwisseling wordt soms elders gestart zoals momenteel de loop van de Reest wordt gewandeld door een groepje. Wie interesse heeft ook mee te doen meldt zich 10 april a.s. om 09.30 bij het Trefpunt in Balkbrug of 17 april a.s. bij de Wheem in Oud Avereest of bestenh5@gmail.com.