Stoepgroen levering planten
Kwekerijen van biologisch plantmateriaal heeft zich ingezet om de grote bestelling zorgvuldig en op tijd af te leveren

Stoepgroen voor de deur

In heel Overijssel hebben stoepen meer kleur gekregen. De actie "Stoepgroen" van de 10 Groene Lopers in Overijssel heeft geleid tot o.a. meer geveltuinen en boomspiegeltuinen. Ze zijn beplant met biologische planten en bollen, die hun bestuivers komend voorjaar van harte verwelkomen. 
Deze vergroening is mogelijk gemaakt door Groene Loper Overijssel ism de provincie Overijssel, Prins Bernard Cultuurfonds en het Oranjefonds.

Buurtinitiatief
Buurtinitiatief  -  Groene Loper Zwolle

Een fijne straat om in te wonen

Ze zijn er maar druk mee geweest. Iedere straat heeft een aanjager, een coordinator, een initiatiefnemer nodig om de geveltuinen vorm en inhoud te geven. En dan komt de mededeling dat de Groene Loper een Stoepgroen-actie heeft als geroepen!

Hulp bij aanvraag bij Oranjefonds / burendag, gratis planten die geschikt zijn voor geveltuinen en boomspiegels, en adviezen hoe je dit stoepgroen kunt aanplanten. Hiermee zijn veel nieuwe buurtinitiatieven een forse stap vooruit geholpen. De Groene Loper Zwolle heeft zo 115 buurtinitiatieven kunnen voorzien van planten.

Daarnaast zijn er ook nog veel biologische bloembollen uitgereikt. Deze worden jaarlijks besteld en kunnen met aantrekkelijke kortingen door buurtinitiatieven worden aangeschaft. Zo maakt het initiatief van de aanjagers de eigen straat tot een fijne straat om in te wonen.

  • Erik de Kruif
  • Groene Loper
  • Groene Loper Zwolle
  • Groene Loper Zwolle
  • Erik de Kruif
  • Groene Loper Hof van Twente

Samen werken aan een groene straat: altijd winst!

Groene Loper Zwolle vraagt jaarlijks voor veel buurtinitiatieven financiering aan bij Oranjefonds, voor zowel NLdoet als voor Burendag. Met het geld kunnen straten worden vergroend, maar ook worden voorzien van bankjes e.d.

Straten die ieder jaar meedoen hebben zo geleidelijk aan een écht groen karakter gekregen. Dat is goed voor de biodiversiteit, voor diverse soorten wilde bijen en vlinders bijvoorbeeld. Maar ook is het goed in het kader van de klimaatadaptatie. De straten zijn beter in staat om een grotere hoeveelheid water op te nemen na een stevige zomerse bui, én vergroening zorgt ook voor een gemiddeld lagere temperatuur op zomerse dagen in een hittegolf.

Samen werken aan een groenere straat is natuurlijk ook gezellig. Je kent je buren (steeds) beter, zwerfvuil krijgt minder een kans en je voelt je wellicht minder eenzaam.

Reclame

De planten voor de Groene Lopers in Deventer, Kampen en Zwolle zijn geleverd door Holstotuinen te Olst. Dit is een SKAL-gecertificeerde biologische plantenkwekerij in Olst.

De bollen bij de meeste Groene Lopers zijn geleverd door Natural Bulbs. Je kan bij Natural Bulbs online je keuzes maken uit een groot aanbod aan bollen.