Hoopheggen jongeren
aan de slag voor het landschap

De podcast van het landschap van Overijssel

Met het programma Natuur voor Elkaar proberen we elke dag de natuur dichterbij mensen te brengen. Overijssel is namelijk een prachtige provincie met veel verschillende landschappen en hun kenmerkende streekeigenheid. Met een serie van twaalf unieke podcasts nemen we de luisteraar mee op een audiotour door het unieke Overijsselse landschap. 

Bos bij avondlicht
Bos bij avondlicht

Luister je mee?

In de eerste podcast hoor je de verhalen van Erwin Hartong en Jantine Schinkelshoek . Erwin is eigenaar van de zorgboerderij De Stamhoeve bij Raalte. Hij zet zijn liefde voor het landschap om in ‘biodiversithee’, thee gemaakt van bloemen en planten die goed zijn voor de biodiversiteit. Jantine wil met de stichting Hoopheggen veel heggen aanleggen met veel mensen.

In deze podcast vertellen beide over hun drijfveren en waarom ze elkaar gevonden hebben. Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe podcast. De trailer en de eerste podcast is nu al te beluisteren via onderstaande link.

Het geluid van het landschap

Het is druk in het Overijsselse landschap. Projectontwikkeling, landbouw, infrastructuur en duurzame projecten zoals zonneparken maken gebruik van de beschikbare ruimte. Hierdoor bestaat de kans dat de streekeigenheid verdwijnt en ook de biodiversiteit kan hieronder lijden. Met de podcasts zetten we in op extra bewustzijn en betrokkenheid bij de bijzondere landschappen van Overijssel.

Podcastmaker Reinout Meijer gaat de komende weken, gewapend met audioapparatuur, op pad in Overijssel. In de podcasts portretteert hij ondernemers, vrijwilligers en (andere) experts met liefde voor het landschap. In een aantal podcasts gaan we specifiek in op actuele thema’s, zoals bijvoorbeeld teruggang in biodiversiteit en de effecten van klimaatverandering op het landschap.

[lees verder onder de foto]

Solitaire bij in struweel
Solitaire bij in struweel

Beleef de natuur dichtbij

Naar de natuur luisteren is fijn, maar echt in de natuur zijn is nog veel beter. Deze twee combineren kan natuurlijk ook. Want wandelen terwijl je naar de podcast luistert zorgt voor een extra stukje natuurbeleving.

In de app ‘Wandelen in Overijssel’ (IOS en Android) van Landschap Overijssel vind je de mooiste routes. Wil je liever op laptop of PC je route uitkiezen? Klik dan op onderstaande knop. Behalve wandelroutes zijn er ook fietsroutes, paardrijroutes en trailrun routes.

Wandelen in Overijssel
Wandelen in Overijssel