natuurwerkdag 2016 spandoek
Doe mee met de Natuurwerkdag

Wie ontmoet jij op de Natuurwerkdag?

20ste keer Natuurwerkdag
Op 5 en 6 november 2021 is het weer tijd voor de Natuurwerkdag. Dit jaar zijn we in feeststemming: het is de voor de 20ste keer. In heel Overijssel organiseren lokale organisaties, buurtinitiatieven, en organisaties als IVN, Landschap Overijssel, IJssellandschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten de plekken waar jij aan de slag kan. 

Vorig jaar moest deze landelijke vrijwilligersdag pas op de plaats maken. Dit jaar kunnen we met dubbele energie weer aan de slag! 

Kinderen betrekken bij werk in de natuur

Tijdens deze 20ste editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen basisscholen in heel Overijssel mee aan de Natuurwerkdag. Kinderen hebben natuur nodig en de natuur heeft natuurlijk ook kinderen nodig. Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk natuurervaringen voor kinderen zijn. Contact met de natuur zorgt er o.a. voor dat kinderen zich beter kunnen concentreren, creatiever, actiever en weerbaarder zijn en minder snel overgewicht krijgen. Bovendien zorgen natuurervaringen ervoor dat een kind zich minder snel somber voelt. Ook andersom geldt, dat de natuur kinderen nodig heeft. Natuurervaringen op jonge leeftijd leiden tot positiever en verantwoordelijker gedrag ten opzichte van natuur en milieu op latere leeftijd. Reden genoeg om onze 'natuurwerkers van de toekomst’ nu alvast te laten ervaren hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen voor natuur dichtbij.

Natuurbeheerders van de toekomst
Natuurbeheerders van de toekomst

Lever een bijdrage aan biodiversiteit

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag.

Samen met kinderen aan de slag
Samen met kinderen aan de slag

Meld je nu aan als deelnemer aan de Natuurwerkdag

Wil jij, samen met je vrienden, je club, of je buren een dag lekker buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Klik dan op onderstaande blauwe knop voor meer informatie over activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.

Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Natuurwerkdag: voor jong en oud
Natuurwerkdag: voor jong en oud
met plezier in de natuur
met plezier in de natuur

Meedoen als locatie?

Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk. Heb jij een plek waar groen onderhoud nodig is en kun je daar hulp bij gebruiken? Meld jouw locatie dan aan via onderstaande blauwe knop.